Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lage Zwaluwe

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Lage Zwaluwe biedt uitkomst! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met bruikbare specificaties met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, de werking, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Drimmelen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2150 oplopend tot 9900, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Drimmelen | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4926
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Lage Zwaluwe juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Lage Zwaluwe. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.750 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.250 – €8.400€2.600 – €5.7005 uur
Meerdere bochten€6.150 – €11.300€4.300 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€8.450 – €14.100€5.200 – €10.5006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Lage Zwaluwe.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lage Zwaluwe is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u maar zo 30% – 50% op de nieuwprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Het gros van de aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-lage-zwaluwe-4926

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Lage Zwaluwe voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief montage. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.300.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drimmelen door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Drimmelen. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Drimmelen (https://www.drimmelen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna sturen ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een systeem selecteren die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct hulp aanvragen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Park 1
 • 4921 BV, Drimmelen
 • Website: www.drimmelen.nl
 • E-mail: gemeente@drimmelen.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Lage Zwaluwe bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel/showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal stoelliften laten zien en vertelt welk soort lift aansluit op uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst treft u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Lage Zwaluwe.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Lage Zwaluwe.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende goede fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten waarborgen een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere betrouwbare traplift bouwers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van merken als deze zijn TipTop, Smienk, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Lage Zwaluwe binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa of TipTop bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Lage Zwaluwe is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Lage Zwaluwe hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak wisselt dat tussen de 100 KG tot 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie