Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tilburg

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Tilburg kan u daarbij helpen! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze webpagina bekijkt u nuttige tips omtrent trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de onkosten, de WMO regelingen en veiligheid. Tevens kunt u gratis en vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Tilburg.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2350 oplopend tot 9600, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Tilburg | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5026
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Tilburg juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.300.
 • Opties zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Tilburg. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.850 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.200 – €8.900€2.550 – €5.2004,5 uur
Twee bochten€5.800 – €11.500€4.150 – €7.500Eén dag
Draaiende trap€7.500 – €14.100€4.850 – €9.100Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Tilburg.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Tilburg is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u tot wel 50% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-tilburg-5026

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Tilburg voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tilburg door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tilburg. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Tilburg (https://www.tilburg.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan opstapjes of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna krijgt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model aanschaffen die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 128
 • 5038 TC, Tilburg
 • Website: www.tilburg.nl
 • E-mailadres: loketz@tilburg.nl
 • Telefoonnummer: 14013

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Tilburg bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende stoelliften demonstreren en adviseert u over welk systeem past bij uw woning en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bieden wij winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Tilburg.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met goede leveranciers van trapliften in Tilburg.

Betrouwbare merken
In ons land zijn meerdere goede fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan in voor een snelle montage en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit enkele bekende traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa. Erkende specialisten van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de montage van een traplift in Tilburg al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Handicare of Heymer beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Tilburg is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Tilburg benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans ligt dat tussen de 120 KG en 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie