Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Etten-Leur

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Etten-Leur vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website bieden wij bruikbare gegevens m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Etten-Leur.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1650 tot wel €10000, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Etten-Leur | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEtten-Leur
Postcode4875
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Populaire liftOtolift Parallel

Kosten traplift Etten-Leur april 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.700 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de begrote kosten van het monteren van een traplift in Etten-Leur. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.800 – €2.350halve dag
1 bocht€5.500 – €9.600€3.400 – €6.2004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €11.200€3.650 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€7.850 – €12.300€5.500 – €10.3001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Etten-Leur.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Etten-Leur kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u tot wel 45% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-etten-leur-4875

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Etten-Leur voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Etten-Leur d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Etten-Leur. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Etten-Leur (https://www.etten-leur.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vervolgens sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een stoellift aanschaffen die in lijn is met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of wilt u hulp aanvragen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Roosendaalseweg 4
 • 4875 AA, Etten-Leur
 • Website: www.etten-leur.nl
 • E-mail: elz@etten-leur.nl
 • Telefoonnummer: 0765038939

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Etten-Leur vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Etten-Leur.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Etten-Leur.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende geschikte traplift fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit diverse professionele producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum. Populaire montagepartners van dergelijke merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist kan u helpen met het aanschaffen van een passende huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Etten-Leur binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Triwa + Heymer verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Line.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Etten-Leur is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Etten-Leur benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 105 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie