Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Moerdijk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Moerdijk verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via onze vergelijker vindt u uitgebreide informatie wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Daarnaast kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Moerdijk.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De kosten liggen tussen de €2050 oplopend tot 9100, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Moerdijk | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4781
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Moerdijk juli 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs komt tot stand middels twee zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.150 of meer.
 • Een upgrade zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Moerdijk. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.850 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.050 – €8.000€3.100 – €6.3004,5 uur
Twee bochten€6.450 – €11.200€3.850 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€7.500 – €13.500€4.550 – €10.4006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Moerdijk.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Moerdijk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-moerdijk-4781

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Moerdijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. montage.Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Moerdijk binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Moerdijk. Burgers met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Moerdijk (https://www.moerdijk.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat na of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door opstapjes of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een systeem uitkiezen die aansluit op uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk aanmelden voor de WMO? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pastoor van Kessellaan 15
 • 4761 BJ, Moerdijk
 • Website: www.moerdijk.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@moerdijk.nl
 • Telefoonnummer: 140168

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Moerdijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal stoelliften laten zien en geeft aan welk merk/model matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Moerdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Moerdijk.

Professionele merken
In ons land zijn diverse bekende fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers werken met een snelle levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse geschikte traplift fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er ook producten verkocht van Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het vinden van een goede huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Moerdijk binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Handicare en RecentLift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Moerdijk is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Moerdijk werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Meestal fluctueert dat tussen de 110 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie