Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudemolen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Oudemolen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u risicoloos en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. In het volgende overzicht vindt u handige beschrijvingen wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, de werking, de montagekosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Moerdijk.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2200 tot maar liefst €8500, incl. plaatsing.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Moerdijk | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4796
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 160

Kosten traplift Oudemolen juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: het type trap en extra opties. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder vindt u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Oudemolen. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.800 – €2.250halve dag
1 bocht€5.250 – €8.200€2.950 – €6.5005 uur
Twee bochten€6.150 – €10.200€4.400 – €7.8006 uur
Draaiende trap€7.600 – €12.800€4.650 – €10.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudemolen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Oudemolen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u gemakkelijk 45% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oudemolen-4796

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Oudemolen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Verder zijn er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Moerdijk via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Moerdijk. Mensen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Moerdijk (https://www.moerdijk.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt nu een traplift kiezen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct een aanvraag indienen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pastoor van Kessellaan 15
 • 4761 BJ, Moerdijk
 • Website: www.moerdijk.nl
 • E-mail: wmo-loket@moerdijk.nl
 • Telefoonnummer: 140168

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Oudemolen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden laten zien en informeert u over welk type lift past rijmt met uw situatie. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Oudemolen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Oudemolen.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf betrouwbare producenten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het schema hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren vijf erkende producenten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe, Extrema. Erkende verkopers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist helpt u graag bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Oudemolen binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Stannah & TipTop beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oudemolen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oudemolen benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie