Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zevenbergschen Hoek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Zevenbergschen Hoek vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zonder risico en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met handige adviezen over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe de producten werken, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Moerdijk.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schommelen tussen €2150 en €8500, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Moerdijk | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4765
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Zevenbergschen Hoek april 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De prijs hangt af van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard zijn er extra kosten voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.800.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.300 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht vindt u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Zevenbergschen Hoek. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.650 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.350 – €8.000€2.500 – €6.400halve dag
2 bochten€5.600 – €10.300€3.800 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€8.100 – €12.000€4.750 – €10.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zevenbergschen Hoek.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Zevenbergschen Hoek is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zevenbergschen-hoek-4765

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Zevenbergschen Hoek voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 inclusief plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Moerdijk door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Moerdijk. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en comfortabel in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Moerdijk (https://www.moerdijk.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag nu een stoellift uitzoeken die in lijn is met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pastoor van Kessellaan 15
 • 4761 BJ, Moerdijk
 • Website: www.moerdijk.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@moerdijk.nl
 • Telefoonnummer: 140168

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Zevenbergschen Hoek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u geschikte stoelliften introduceren en geeft aan welk systeem aansluit op uw budget en situatie. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst treft u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Zevenbergschen Hoek.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Zevenbergschen Hoek.

Goede merken
In uw omgeving zijn vijf goede ontwikkelaars werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan in voor een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse goede fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Platinum, Minivator. Erkende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de montage van een traplift in Zevenbergschen Hoek al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Handicare + RecentLift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Swing.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zevenbergschen Hoek is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zevenbergschen Hoek hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard ligt dat tussen de 125 KG tot 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie