Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordhoek

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Noordhoek maakt het mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zelfstandig en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina vindt u nuttige details inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Moerdijk.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1850 tot maar liefst €9400, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Moerdijk | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4759
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1100

Kosten traplift Noordhoek april 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Noordhoek. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.550 – €2.200halve dag
1 bocht€5.000 – €8.600€3.000 – €6.8005 uur
Twee bochten€5.750 – €11.600€3.700 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€7.700 – €13.200€5.300 – €10.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Noordhoek.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Noordhoek is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u zo 50% op de aankoopprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer merken kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-noordhoek-4759

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Noordhoek voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 incl. installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire verkoper die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Moerdijk d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Moerdijk. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Moerdijk (https://www.moerdijk.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een model laten plaatsen die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of snel een WMO-melding doen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Pastoor van Kessellaan 15
 • 4761 BJ, Moerdijk
 • Website: www.moerdijk.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@moerdijk.nl
 • Telefoonnummer: 140168

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Noordhoek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en geeft aan welke uitvoering past bij uw wensen, eisen en budget. De meeste winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Noordhoek.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Noordhoek.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende populaire traplift bouwers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten verzekeren een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf betrouwbare leveranciers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde dealers van deze modellen zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Noordhoek binnen een paar weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Triwa en Strobbe verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Noordhoek is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Noordhoek hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 135 KG en 155 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie