Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bosschenhoofd

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Bosschenhoofd kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u op een veilige manier en probleemloos naar boven en naar beneden. Op deze pagina leest u handige tips met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de onkosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Halderberge.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1550 en €8800, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHalderberge | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4744
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Bosschenhoofd juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.400.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Bosschenhoofd. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.550 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.800€3.450 – €6.2005 uur
Twee bochten€5.700 – €10.000€3.800 – €7.400Hele dag
Draaiende trap€8.100 – €14.100€5.150 – €9.8006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bosschenhoofd.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bosschenhoofd kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschafwaarde. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-bosschenhoofd-4744

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Bosschenhoofd voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Halderberge via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Halderberge. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang veilig en prettig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Halderberge (https://www.halderberge.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een model laten plaatsen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Parklaan 15
 • 4731 GJ, Halderberge
 • Website: www.halderberge.nl
 • E-mail: gemeente@halderberge.nl
 • Telefoonnummer: 140165

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Bosschenhoofd vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften demonstreren en geeft aan welk systeem in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Bosschenhoofd.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Bosschenhoofd.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere professionele traplift bouwers actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers focussen zich op een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden meerdere professionele ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Heymer, Platinum, Minivator, Extrema. Populaire wederverkopers van deze modellen zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Bosschenhoofd binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Minivator + Strobbe hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bosschenhoofd is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bosschenhoofd hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis valt dit binnen een marge van 100 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie