Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoeven

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Hoeven kan u daarbij helpen! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zelfstandig en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Onderstaand leest u bruikbare tips aangaande trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, de werking, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Halderberge.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €2100 tot wel €8800, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Halderberge | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4741
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Hoeven april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.650 incl. montage.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Hoeven. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.850 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.400 – €8.400€2.700 – €6.700halve dag
Twee bochten€6.000 – €11.900€4.250 – €7.400Eén dag
Spiltrap€8.450 – €13.900€4.600 – €9.3006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoeven.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hoeven kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u al snel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hoeven-4741

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Hoeven voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Halderberge via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Halderberge. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Halderberge (https://www.halderberge.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een model aanschaffen die matcht met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Parklaan 15
 • 4731 GJ, Halderberge
 • Website: www.halderberge.nl
 • E-mail: gemeente@halderberge.nl
 • Telefoonnummer: 140165

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Hoeven zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u passende liften demonstreren en adviseert welk model rijmt met uw situatie. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Hoeven.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Hoeven.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse geschikte leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit 5 erkende merken We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema. Betrouwbare aanbieders van deze modellen zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een passende huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Hoeven binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Acorn en Heymer verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hoeven is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hoeven werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel schommelt dat tussen de 110 KG tot 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie