Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Moerstraten

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Moerstraten kan u daarbij helpen! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina bekijkt u handige adviezen inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Bovendien kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Roosendaal.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De totale kosten schommelen tussen €1650 en €9300, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRoosendaal | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4727
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Line

Kosten traplift Moerstraten juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Moerstraten. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.600 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.200 – €8.500€3.450 – €5.0001/2 dag
2 bochten€6.100 – €11.300€3.900 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.200 – €13.900€5.400 – €10.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Moerstraten.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Moerstraten is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-moerstraten-4727

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Moerstraten voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 inclusief plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roosendaal binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Roosendaal. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Roosendaal (https://www.roosendaal.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een lift selecteren dat past bij uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadserf 1
 • 4701 NK, Roosendaal
 • Website: www.roosendaal.nl
 • E-mailadres: info@hetpunt.nl
 • Telefoonnummer: 140165

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Moerstraten vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en informeert welk systeem past bij uw situatie. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Moerstraten.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Moerstraten.

Bekende merken
In Nederland zijn verschillende professionele ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan in voor een korte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan enkele professionele fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Bekende dealers van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Moerstraten in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Handicare & 123 traplift verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Moerstraten is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Moerstraten communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis ligt dat tussen de 130 KG – 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie