Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schijf

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Schijf verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. In het volgende overzicht bekijkt u nuttige specificaties aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, technische details, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Rucphen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €2300 en €9800, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Rucphen | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4721
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Schijf mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De prijs hangt af van twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Schijf. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.650 – €2.200halve dag
1 bocht€4.800 – €9.500€3.150 – €6.9005 uur
Twee bochten€6.350 – €11.500€4.250 – €7.6005,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €12.100€4.950 – €10.8005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Schijf.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Schijf kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-schijf-4721

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elk huis is er een passend model te vinden. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Schijf voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 inclusief installatie. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rucphen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Rucphen. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Rucphen (https://www.rucphen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert beslist of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een systeem kiezen die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Binnentuin 1
 • 4715 RW, Rucphen
 • Website: www.rucphen.nl
 • E-mail: zorgloket@rucphen.nl
 • Telefoonnummer: 0165349990

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Schijf zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende liften tonen en informeert u over welk model in lijn is met uw woning en budget. De meeste winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Schijf.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Schijf.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 goede leveranciers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken garanderen een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit vijf bekende traplift fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Strobbe, Extrema, Minivator. Betrouwbare wederverkopers van merken als deze zijn RecentLift, PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Schijf binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Triwa + PractiComfort verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1100.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Schijf is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Schijf werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 125 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie