Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint-Annaland

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Sint-Annaland biedt uitkomst! Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website treft u belangrijke adviezen met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u direct een brochure of een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Tholen.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €2450 & €9600, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTholen | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4697
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Sint-Annaland mei 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bieden wij de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Sint-Annaland. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.550 – €2.150halve dag
1 bocht€4.550 – €9.200€3.200 – €5.100Dagdeel
Meerdere bochten€6.350 – €11.600€4.000 – €7.7006,5 uur
Spiltrap€7.650 – €13.000€4.650 – €9.6005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Sint-Annaland.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Sint-Annaland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u tot wel 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-sint-annaland-4697

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Sint-Annaland voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 incl. installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tholen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Tholen. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Tholen (https://www.tholen.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een lift selecteren dat past bij uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of meteen aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hof van Tholen 2
 • 4691 DZ, Tholen
 • Website: www.tholen.nl
 • E-mailadres: wmovoorzieningen@tholen.nl
 • Telefoonnummer: 0166668200

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Sint-Annaland onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u meerdere opties demonstreren en informeert welk model matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Sint-Annaland.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Sint-Annaland.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf betrouwbare merken met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende professionele fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Heymer, Minivator, Extrema, Strobbe. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitzoeken van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Sint-Annaland binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als ThyssenKrupp + Strobbe hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000XXL.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Sint-Annaland is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Sint-Annaland verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Doorgaans ligt dat tussen de 100 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie