Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint-Maartensdijk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Sint-Maartensdijk biedt uitkomst! Veel senioren kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u bruikbare gegevens omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de prijzen, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Tholen.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven variëren tussen €2550 en €8800, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteTholen | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4695
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftPlatinum Curve

Kosten traplift Sint-Maartensdijk mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.400 of meer.
 • Opties zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Sint-Maartensdijk. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.600 – €2.250Dagdeel
1 bocht€5.350 – €8.500€2.550 – €5.600halve dag
2 bochten€6.350 – €10.700€3.900 – €8.000Eén dag
Draaiende trap€8.550 – €13.600€5.350 – €10.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sint-Maartensdijk.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sint-Maartensdijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u gemakkelijk 45% op de nieuwprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Veel leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-sint-maartensdijk-4695

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Sint-Maartensdijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap start bij €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 incl. installatie. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tholen door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Tholen. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tholen (https://www.tholen.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een lift laten monteren die aansluit op uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hof van Tholen 2
 • 4691 DZ, Tholen
 • Website: www.tholen.nl
 • E-mailadres: wmovoorzieningen@tholen.nl
 • Telefoonnummer: 0166668200

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Sint-Maartensdijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u geschikte mogelijkheden introduceren en adviseert welk merk/model past bij de situatie en het budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst bieden wij leveranciers en merken die ook liften monteren in Sint-Maartensdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Sint-Maartensdijk.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende professionele traplift fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten werken met een korte installatietijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan diverse goede ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Minivator, Extrema, Triwa, Strobbe. Populaire installateurs van merken als deze zijn Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Sint-Maartensdijk binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Platinum & Heymer bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Sint-Maartensdijk is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Sint-Maartensdijk communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie