Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Philipsland

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Sint Philipsland maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met waardevolle informatie inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, een technische beschrijving, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u online een brochure of een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Tholen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1700 & €9000, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteTholen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4675
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Sint Philipsland mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.050.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Sint Philipsland. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.650 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.700 – €9.500€2.900 – €6.000Dagdeel
2 bochten€5.600 – €11.100€3.550 – €7.100Eén dag
Spiltrap€8.550 – €13.700€4.800 – €9.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Philipsland.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Sint Philipsland is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u zo 50% – 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard is dat een duurzame investering. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-sint-philipsland-4675

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Sint Philipsland voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien zijn er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 inclusief montage. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tholen met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tholen. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Tholen (https://www.tholen.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn ontvangt u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een traplift laten plaatsen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hof van Tholen 2
 • 4691 DZ, Tholen
 • Website: www.tholen.nl
 • E-mail: wmovoorzieningen@tholen.nl
 • Telefoonnummer: 0166668200

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Sint Philipsland vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire modellen introduceren en geeft aan welke uitvoering rijmt met uw situatie. Een groot deel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Sint Philipsland.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSnelle levertijden
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Sint Philipsland.

Professionele merken
In Nederland zijn een aantal erkende traplift bouwers met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers verzekeren een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 goede traplift bouwers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Extrema, Minivator, Strobbe. Populaire verkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Sint Philipsland binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Platinum & PractiComfort verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Sint Philipsland is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Sint Philipsland hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie