Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Halsteren

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Halsteren vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zonder risico en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. In het volgende overzicht bieden wij bruikbare adviezen inzake trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, technische details, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Bergen op Zoom.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De tarieven schommelen tussen €2250 oplopend tot 8700, incl. montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Bergen op Zoom | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4661
WMO Beslissingstermijn8-27 weken
Veel geplaatste liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Halsteren mei 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.600 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Halsteren. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.300€1.700 – €2.250halve dag
1 bocht€4.800 – €9.100€2.950 – €5.200halve dag
Meerdere bochten€5.650 – €10.300€3.550 – €7.4006 uur
Wenteltrap€7.550 – €12.600€4.900 – €10.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Halsteren.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Halsteren is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u maar zo 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-halsteren-4661

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Halsteren voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 inclusief montage. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen op Zoom via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bergen op Zoom. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beslist of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Bergen op Zoom (https://www.bergenopzoom.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-27 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem uitkiezen die aansluit op uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Louis Porquinlaan 1
 • 4611 AM, Bergen op Zoom
 • Website: www.bergenopzoom.nl
 • E-mailadres: backofficewmo@bergenopzoom.nl
 • Telefoonnummer: 140164

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Halsteren vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model in lijn is met de situatie en het budget. Het gros van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook actief zijn in Halsteren.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Halsteren.

Bekende merken
In uw omgeving zijn vijf erkende producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan in voor een korte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit 5 bekende leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Triwa, Minivator, Extrema, Platinum. Gerenommeerde wederverkopers van dergelijke merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Halsteren binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Triwa + Strobbe bieden een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Halsteren is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Halsteren hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis ligt dat tussen de 110 KG en 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie