Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Heen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in De Heen maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en zonder moeite van uw hele huis genieten. Via onze vergelijker bekijkt u handige gegevens omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Tevens kunt u gratis en vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Steenbergen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een beschermde en aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2250 tot wel €9500, inclusief montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSteenbergen | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4655
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift De Heen mei 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt bepaald door 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.350 of meer.
 • Een upgrade zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in De Heen. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.600 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.000 – €8.700€3.050 – €5.400halve dag
Meerdere bochten€6.100 – €11.800€3.950 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €13.200€5.100 – €9.300Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in De Heen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in De Heen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 50% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-de-heen-4655

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in De Heen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 incl. plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs hangt af van de grootte van de trap en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenbergen via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Steenbergen. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Steenbergen (https://www.gemeente-steenbergen.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan opstapjes of smalle deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een stoellift kiezen die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-melding doen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Fabrieksdijk 6
 • 4651 BR, Steenbergen
 • Website: www.gemeente-steenbergen.nl
 • E-mailadres: info@vraagwijzersteenbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0167541131

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO De Heen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een productspecialist kan u verschillende liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering rijmt met uw situatie. Veel verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook leveren in De Heen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in De Heen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 professionele leveranciers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan voor een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere geschikte traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de montage van een traplift in De Heen binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Triwa en Extrema verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in De Heen is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in De Heen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 105 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie