Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ossenisse

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Ossenisse maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zorgeloos en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Via onze vergelijker bieden wij uitgebreide gegevens over trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, de werking, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Tevens kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hulst.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2000 tot zo’n €8300, incl. plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Hulst | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4589
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Ossenisse juli 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De offerteprijs hangt af van twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.050 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Ossenisse. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.800 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.150 – €8.200€2.800 – €5.500halve dag
2 bochten€5.850 – €10.800€4.300 – €7.5006 uur
Draaiende trap€7.900 – €14.100€5.450 – €9.9005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ossenisse.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ossenisse is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Steeds meer verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ossenisse-4589

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Ossenisse voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u kiezen voor buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hulst. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een traplift aanschaffen die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-melding doen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mailadres: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Ossenisse vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere systemen laten zien en geeft aan welk soort lift past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Ossenisse.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Ossenisse.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere goede leveranciers met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten werken met een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden meerdere populaire fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe. Bekende verkopers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Ossenisse binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Platinum en Extrema verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ossenisse is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ossenisse hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 105 KG & 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie