Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kuitaart

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Kuitaart verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl leest u waardevolle gegevens m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hulst.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2150 tot maar liefst €8100, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHulst | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4584
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftOtolift Parallel

Kosten traplift Kuitaart juni 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.400 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Kuitaart. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.650€1.750 – €2.250Dagdeel
1 bocht€5.450 – €8.800€2.600 – €5.100halve dag
Twee bochten€5.850 – €11.500€4.200 – €7.4001 dag
Draaiende trap€7.850 – €14.000€5.150 – €9.7005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kuitaart.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kuitaart is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 55% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste merken bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-kuitaart-4584

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Kuitaart voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 incl. montage.Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hulst. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een stoellift laten plaatsen dat past bij uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mail: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Kuitaart vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u geschikte liften introduceren en adviseert u over welk systeem rijmt met uw budget en situatie. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook liften plaatsen in Kuitaart.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Kuitaart.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele populaire traplift fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten werken met een snelle levering en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren diverse grote traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe. Betrouwbare montagepartners van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een fijne huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Kuitaart al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Platinum en Heymer hebben een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Siena.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Kuitaart is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Kuitaart benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In de basis wisselt dat tussen de 130 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie