Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Terhole

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Terhole vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zelfstandig en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl treft u handige informatie aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de prijzen, de WMO en veiligheid. Daarnaast kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Hulst.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en prettige manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2450 tot zo’n €8900, inclusief installatie.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHulst | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4583
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Terhole mei 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 of meer.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Terhole. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.600 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.550 – €9.300€3.250 – €6.0005 uur
Twee bochten€6.250 – €10.400€3.750 – €7.9006 uur
Draaiende trap€8.400 – €12.800€5.500 – €10.0005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Terhole.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Terhole is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-terhole-4583

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Terhole voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 inclusief montage. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hulst. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en besluit of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een model laten monteren die aansluit op uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mail: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Terhole subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een adviespunt of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften demonstreren en adviseert u over welke uitvoering past bij uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel treft u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Terhole.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Terhole.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende fabrikanten aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levering en goede after service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren verschillende professionele merken Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator. Populaire aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Terhole in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Triwa + Smienk hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Terhole is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Terhole benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort type woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie