Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Koewacht

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Koewacht biedt uitkomst! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zorgeloos en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met nuttige specificaties omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de producten werken, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Tevens kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Terneuzen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1850 tot zo’n €8600, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Terneuzen | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4576
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Koewacht mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.650.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht vindt u de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Koewacht. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.750 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.400 – €8.400€2.800 – €5.8005 uur
Meerdere bochten€5.500 – €11.200€4.300 – €7.3006,5 uur
Spiltrap€8.150 – €13.700€5.200 – €10.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Koewacht.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Koewacht kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u gemakkelijk 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-koewacht-4576

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Koewacht voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 inclusief plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terneuzen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Terneuzen. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een veilige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een type kiezen die aansluit op uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4531 GZ, Terneuzen
 • Website: www.terneuzen.nl
 • E-mailadres: gemeente@terneuzen.nl
 • Telefoonnummer: 140115

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Koewacht bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende opties laten zien en adviseert welk systeem voldoet aan uw wensenlijstje en budget. De meeste winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Koewacht.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Koewacht.

Professionele merken
In ons land zijn enkele betrouwbare traplift fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele geschikte leveranciers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer, Extrema. Populaire verkopers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de installatie van een traplift in Koewacht binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Platinum & TipTop verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Koewacht is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Koewacht hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal wisselt dat tussen de 130 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie