Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Axel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Axel verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op deze site kunt u aan de slag met bruikbare details omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de montagekosten, de WMO en veiligheid. Bovendien kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Terneuzen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De tarieven liggen tussen de €2100 en €8600, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteTerneuzen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4571
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Axel mei 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Axel. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.550 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.500 – €8.200€2.800 – €6.2004,5 uur
Meerdere bochten€6.000 – €11.900€3.900 – €7.9006 uur
Wenteltrap€7.750 – €13.500€5.300 – €10.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Axel.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Axel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-axel-4571

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Axel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.300 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terneuzen d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Terneuzen. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een prettige manier in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift selecteren dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4531 GZ, Terneuzen
 • Website: www.terneuzen.nl
 • E-mail: gemeente@terneuzen.nl
 • Telefoonnummer: 140115

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Axel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een productspecialist kan u de populaire stoelliften laten zien en informeert welke uitvoering aansluit op uw woning en budget. Het gros van de dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Axel.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Axel.

Geschikte merken
In ons land zijn enkele geschikte leveranciers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten focussen zich op een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden diverse populaire leveranciers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa. Erkende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het aanschaffen van een goede huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Axel al binnen 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals ThyssenKrupp & Heymer bieden een prima aanbod 2e hands modellen als de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Axel is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Axel hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis fluctueert dat tussen de 105 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie