Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heikant

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Heikant verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Hieronder bieden wij nuttige tips over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Ook kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Hulst.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De prijzen variëren tussen €2450 & €9200, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHulst | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4566
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Heikant juni 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.650 of meer.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Heikant. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.750 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.450 – €8.600€3.250 – €5.400halve dag
2 bochten€6.450 – €11.600€3.600 – €7.5006 uur
Draaiende trap€7.850 – €12.100€4.900 – €10.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Heikant.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heikant kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 40% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-heikant-4566

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Heikant voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 incl. montage.Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hulst. Inwoners met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna geven ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een lift uitkiezen die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mail: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Heikant subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire stoelliften tonen en informeert welk systeem matcht met de situatie en het budget. De meeste dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Heikant.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Heikant.

Bekende merken
In ons land zijn enkele betrouwbare traplift bouwers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan bekend om een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse betrouwbare leveranciers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum. Grote (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Heikant binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Stannah + TipTop hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Otolift Parallel.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Heikant is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Heikant communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard valt dit binnen een marge van 130 KG – 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie