Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Philippine

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Philippine maak langer thuiswonen mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op de traplift-vergelijker vindt u handige specificaties met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, de werking, de (montage)kosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Bovendien kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Terneuzen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een veilige en eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven liggen tussen de €1750 tot wel €9100, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Terneuzen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4553
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Philippine mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Philippine. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.600 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€4.600 – €9.000€3.250 – €6.000halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.000€3.550 – €7.0006,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €13.200€5.300 – €10.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Philippine.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Philippine kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u eenvoudig 45% op de aanschafwaarde. Ook is dat een duurzame investering. Veel verkooppunten hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-philippine-4553

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Philippine voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u kiezen voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terneuzen door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Terneuzen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een type kiezen die voldoet aan uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct hulp aanvragen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4531 GZ, Terneuzen
 • Website: www.terneuzen.nl
 • E-mail: gemeente@terneuzen.nl
 • Telefoonnummer: 140115

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Philippine onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften laten zien en vertelt welk type lift past in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht vindt u winkels en producenten die ook leveren in Philippine.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met goede leveranciers van trapliften in Philippine.

Erkende merken
In Nederland zijn 5 goede leveranciers actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal bekende traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum. Bekende adviseurs van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Philippine binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals ThyssenKrupp & Strobbe verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Homeglide.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Philippine is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Philippine verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 115 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie