Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spui

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Spui kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Via de TrapliftExpert bieden wij praktische beschrijvingen aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de prijzen, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Terneuzen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €2600 tot maar liefst €9300, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteTerneuzen | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4539
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Spui april 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard zijn er extra kosten voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.150 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Spui. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.650 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.950 – €8.300€3.050 – €6.400Dagdeel
Twee bochten€6.150 – €11.800€4.450 – €7.100Hele dag
Wenteltrap€8.000 – €14.100€5.350 – €10.2005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Spui.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Spui is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u al snel 40% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkooppunten bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-spui-4539

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Spui voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief montage. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenextreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terneuzen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Terneuzen. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een stoellift uitkiezen die aansluit op uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4531 GZ, Terneuzen
 • Website: www.terneuzen.nl
 • E-mail: gemeente@terneuzen.nl
 • Telefoonnummer: 140115

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Spui subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende liften laten zien en geeft aan welke uitvoering past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Spui.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Spui.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf bekende leveranciers werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan in voor een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In deze tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf betrouwbare fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Extrema, Minivator, Heymer. Grote adviseurs van deze modellen zijn TipTop, Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Spui binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Stannah of Extrema beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Swing.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Spui is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Spui verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de basis fluctueert dat tussen de 110 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie