Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eede

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Eede verschaft u die mogelijkheid! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en probleemloos de trap op en af. Op deze webpagina kunt u aan de slag met belangrijke tips ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Sluis.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De kosten liggen tussen de €1850 en €9000, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Sluis | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4529
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Eede mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Eede. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.750 – €2.250halve dag
1 bocht€4.500 – €8.100€2.750 – €6.8004,5 uur
2 bochten€6.550 – €10.000€3.950 – €7.100Eén dag
Wenteltrap€8.500 – €12.300€4.650 – €10.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eede.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eede is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Steeds meer leveranciers hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-eede-4529

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Eede voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 incl. plaatsing. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Sluis. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kopen dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of snel een WMO-melding doen? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mail: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Eede subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een getrainde specialist kan u geschikte stoelliften laten zien en geeft aan welk soort lift voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Eede.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Eede.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele betrouwbare merken aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden enkele populaire traplift bouwers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum. Populaire (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. TipTop, PractiComfort, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het aanschaffen van de beste huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Eede binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Platinum + TipTop hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Eede is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Eede benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans valt dit binnen een marge van 135 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie