Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Cadzand

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Cadzand verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u veilig en comfortabel de trap op en af. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met bruikbare adviezen ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Sluis.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De totale kosten schommelen tussen €2150 oplopend tot 9900, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Sluis | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950

Kosten traplift Cadzand mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.000 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Cadzand. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.800 – €2.1504 uur
1 bocht€4.850 – €9.800€3.050 – €6.3001/2 dag
Twee bochten€5.850 – €10.900€4.450 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€8.050 – €13.600€4.600 – €10.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Cadzand.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Cadzand kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 45% op de aanschaf van uw traplift. Tevens helpt u verspilling tegengaan. De meeste showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-cadzand-4525

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Cadzand voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. montage.De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Sluis. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een systeem uitzoeken die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mailadres: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Cadzand subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende systemen demonstreren en adviseert welk model past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Cadzand.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Cadzand.

Erkende merken
In Nederland zijn enkele populaire traplift fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers waarborgen een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 professionele leveranciers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema. Populaire aanbieders van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Cadzand binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als ThyssenKrupp en 123 traplift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Line.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Cadzand is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Cadzand benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie