Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuidzande

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Zuidzande verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u zonder risico en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via de TrapliftExpert treft u nuttige details m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe de producten werken, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Sluis.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een beschermde en prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2150 & €8500, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Sluis | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Zuidzande april 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel verschaffen we de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Zuidzande. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.750 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.700€2.850 – €5.3001/2 dag
Twee bochten€6.150 – €11.200€3.950 – €7.900Hele dag
Spiltrap€8.450 – €12.900€4.700 – €9.4001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuidzande.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Zuidzande kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zuidzande-4525

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Zuidzande voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 incl. plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Sluis. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en comfortabel zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert verkent of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift uitzoeken die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mail: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Zuidzande zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende modellen demonstreren en adviseert u over welk soort lift matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel winkels bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Zuidzande.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Zuidzande.

Populaire merken
In Nederland zijn 5 geschikte traplift fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten verzekeren een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal populaire traplift bouwers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Minivator, Platinum, Triwa. Grote specialisten van deze merken zijn o.a. TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de montage van een traplift in Zuidzande binnen een paar weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Handicare + Heymer beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 55.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zuidzande is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Zuidzande hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 130 KG en 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie