Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoofdplaat

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Hoofdplaat verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en comfortabel de trap op en af. Aan de hand van deze website vindt u uitgebreide details met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Sluis.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2300 en €8800, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSluis | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4513
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Hoofdplaat april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.550 of meer.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we de begrote kosten van het installeren van een traplift in Hoofdplaat. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.650 – €2.350halve dag
1 bocht€4.500 – €9.800€3.000 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €11.600€3.800 – €8.0006 uur
Draaiende trap€8.500 – €12.600€4.550 – €10.500Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoofdplaat.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hoofdplaat is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 45% op de aankoopprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hoofdplaat-4513

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Hoofdplaat voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 inclusief installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Sluis. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift aanschaffen die in lijn is met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mailadres: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Hoofdplaat lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende modellen laten zien en adviseert welke uitvoering voldoet aan de situatie en het budget. Het gros van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Hoofdplaat.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Hoofdplaat.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal erkende producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf erkende traplift bouwers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum, Heymer. Gerenommeerde montagepartners van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Hoofdplaat binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Triwa of PractiComfort hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hoofdplaat is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hoofdplaat hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard valt dit binnen een marge van 105 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie