Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwvliet

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Nieuwvliet kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op deze site vindt u handige gegevens inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Sluis.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De totale kosten liggen tussen de €2400 tot wel €9900, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSluis | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4504
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Nieuwvliet april 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs hangt af van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.450 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Nieuwvliet. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.750 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.800 – €9.600€3.400 – €6.3001/2 dag
Twee bochten€5.650 – €11.000€4.050 – €7.1006 uur
Draaiende trap€8.350 – €14.500€5.000 – €9.2006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwvliet.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuwvliet is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u tot wel 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard is dat een duurzame investering. Meer en meer aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-nieuwvliet-4504

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Nieuwvliet voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. montage.Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Sluis. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een traplift uitzoeken die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer informatie of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mailadres: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Nieuwvliet lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model past bij uw situatie. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Nieuwvliet.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Nieuwvliet.

Bekende merken
In uw omgeving zijn een aantal betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden enkele erkende producenten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe. Grote adviseurs van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Nieuwvliet binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Acorn & Extrema bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nieuwvliet is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Nieuwvliet hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG & 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie