Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wissenkerke

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Wissenkerke maakt het mogelijk! Meer en meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zorgeloos en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met nuttige adviezen aangaande trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de tarieven, de WMO regelingen en onderhoud. Tevens kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Noord-Beveland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De totale kosten liggen tussen de €1850 en €10000, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Noord-Beveland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Wissenkerke mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 incl. montage.
 • Opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Wissenkerke. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.700 – €2.150halve dag
1 bocht€4.700 – €8.800€3.450 – €5.1004,5 uur
2 bochten€5.850 – €11.700€4.300 – €7.7006 uur
Spiltrap€8.250 – €13.900€4.550 – €10.700Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wissenkerke.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wissenkerke is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-wissenkerke-4491

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Wissenkerke voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.500 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noord-Beveland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noord-Beveland. Mensen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noord-Beveland (https://www.noord-beveland.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een model laten plaatsen die rijmt met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: M.A. de Ruiterlaan 2
 • 4461 GE, Noord-Beveland
 • Website: www.noord-beveland.nl
 • E-mailadres: wmo@goes.nl
 • Telefoonnummer: 0113249600

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Wissenkerke onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u verschillende liften laten zien en informeert welk soort lift past bij uw woning en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Wissenkerke.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Wissenkerke.

Professionele merken
In uw omgeving zijn meerdere professionele merken met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken verzekeren een snelle levering en goede after service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn vijf grote producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Triwa, Minivator, Strobbe. Gerenommeerde installateurs van de genoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het vinden van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Wissenkerke binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals ThyssenKrupp & Extrema verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 75.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wissenkerke is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wissenkerke benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 120 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie