Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wilhelminadorp

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Wilhelminadorp verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website vindt u bruikbare informatie omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de onkosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Daarbovenop kunt u ook meteen een brochure of een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Goes.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €1650 tot maar liefst €9300, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGoes | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4475
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Wilhelminadorp april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.500 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Wilhelminadorp. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.850 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.800 – €8.900€3.050 – €5.500halve dag
Twee bochten€6.150 – €11.000€3.700 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€8.200 – €13.700€4.850 – €10.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wilhelminadorp.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wilhelminadorp is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 55% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wilhelminadorp-4475

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Wilhelminadorp voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Voorts zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte firma die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goes door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Goes. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Goes (https://www.goes.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna ontvangt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem uitkiezen die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: M.A. de Ruijterlaan 2
 • 4461 GE, Goes
 • Website: www.goes.nl
 • E-mailadres: stadskantoor@goes.nl
 • Telefoonnummer: 0113249600

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Wilhelminadorp onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of winkel in de omgeving. Een productspecialist kan u een aantal systemen demonstreren en geeft aan welk type lift past in lijn is met uw woning en budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Wilhelminadorp.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wilhelminadorp.

Populaire merken
In ons land zijn een aantal erkende producenten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten beloven een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere populaire traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe. Bekende specialisten van deze merken zijn o.a. 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Wilhelminadorp binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Acorn + 123 traplift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wilhelminadorp is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wilhelminadorp hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 115 KG tot 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke huizen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie