Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lewedorp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Lewedorp maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina treft u belangrijke tips t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de tarieven, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Borsele.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €1600 oplopend tot 9500, inclusief plaatsing.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBorsele | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4456
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Lewedorp april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een vierpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel verschaffen we indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Lewedorp. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.750 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.450 – €9.500€2.650 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€6.000 – €10.100€3.600 – €7.7006,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €13.500€5.300 – €10.1005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Lewedorp.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lewedorp is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Veel merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-lewedorp-4456

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Lewedorp voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Borsele. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en veilig en prettig zelfstandig te blijven. Met de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn geven ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een systeem laten installeren die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer weten of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mailadres: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Lewedorp onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal modellen laten zien en informeert welk model in lijn is met uw situatie. Het gros van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In het schema hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Lewedorp.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lewedorp.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele betrouwbare merken met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten bieden een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit enkele professionele traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa. Erkende dealers van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, RecentLift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de installatie van een traplift in Lewedorp binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Handicare & 123 traplift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Line.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Lewedorp is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Lewedorp communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel schommelt dat tussen de 105 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie