Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwdorp

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Nieuwdorp kan u daarbij helpen! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site bekijkt u belangrijke informatie inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u direct en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Borsele.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2450 tot zo’n €9100, inclusief montage.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Borsele | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4455
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Nieuwdorp mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs is afhankelijk van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.450 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Nieuwdorp. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.750 – €2.3004 uur
1 bocht€5.400 – €8.700€2.750 – €5.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.550 – €11.100€4.350 – €7.8006 uur
Wenteltrap€7.850 – €13.900€5.100 – €9.1001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwdorp.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwdorp is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 35% – 60% op de nieuwprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-nieuwdorp-4455

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Nieuwdorp voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Borsele. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een stoellift laten installeren die rijmt met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mailadres: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Nieuwdorp vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende opties demonstreren en geeft aan welk merk/model rijmt met de situatie en het budget. Veel winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Nieuwdorp.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Nieuwdorp.

Professionele merken
In uw omgeving zijn verschillende betrouwbare leveranciers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten hanteren een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal populaire merken Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Extrema, Heymer, Triwa. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Nieuwdorp binnen een paar weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Platinum en Strobbe hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Stannah Siena.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nieuwdorp is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nieuwdorp hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans fluctueert dat tussen de 125 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie