Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nisse

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Nisse biedt uitkomst! Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Via onze vergelijker leest u waardevolle gegevens omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, technische details, de verwachte kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Borsele.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €2300 en €9000, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Borsele | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4443
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Nisse mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.100 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Nisse. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.800 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.200€2.750 – €5.300halve dag
Twee bochten€5.550 – €10.400€4.350 – €7.9006 uur
Wenteltrap€7.750 – €13.200€5.450 – €10.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nisse.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nisse is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u maar zo 55% vergeleken met een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkopers hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nisse-4443

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Nisse voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Borsele. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan opstapjes of smalle deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna verstrekken ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een systeem laten monteren die matcht met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of direct een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mailadres: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Nisse subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere systemen introduceren en adviseert u over welk soort lift in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Nisse.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Nisse.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf professionele traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers hanteren een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf populaire merken We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Minivator, Heymer, Extrema, Triwa. Bekende verkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist is u graag van dienst bij het vinden van een fijne huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de installatie van een traplift in Nisse binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Acorn en Smienk verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1000XXL.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Nisse is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Nisse verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis wisselt dat tussen de 100 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie