Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ellewoutsdijk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Ellewoutsdijk kan u daarbij helpen! Flink wat senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u risicoloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker treft u handige gegevens t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, technische details, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Borsele.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De kosten liggen tussen de €2200 tot maar liefst €8600, incl. montage.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBorsele | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4437
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Ellewoutsdijk juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.550 of meer.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Ellewoutsdijk. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.550 – €2.350halve dag
1 bocht€5.200 – €8.100€3.250 – €6.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.150 – €10.100€3.900 – €7.6006 uur
Spiltrap€8.550 – €12.000€4.900 – €10.700Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ellewoutsdijk.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ellewoutsdijk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u eenvoudig 45% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkopers hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ellewoutsdijk-4437

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ellewoutsdijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Borsele. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna geven ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een type aanschaffen die in lijn is met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of meteen een aanvraag indienen? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mail: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Ellewoutsdijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een showroom/dealer in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u een aantal opties laten zien en informeert welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Ellewoutsdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ellewoutsdijk.

Populaire merken
In ons land zijn diverse betrouwbare traplift fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit een aantal professionele ontwikkelaars Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het kopen van de beste huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Ellewoutsdijk al binnen 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als ThyssenKrupp of TipTop verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Platinum Horizon.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ellewoutsdijk is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ellewoutsdijk hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard ligt dat tussen de 135 KG & 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie