Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift s-Gravenpolder

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in s-Gravenpolder maakt het mogelijk! Een groot deel van de senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op deze site bieden wij nuttige tips wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe het technisch werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Borsele.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2500 tot wel €8800, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Borsele | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4431
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftOtolift Line

Kosten traplift s-Gravenpolder juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt bepaald door twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in s-Gravenpolder. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.550 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.900€3.500 – €5.9005 uur
Twee bochten€5.950 – €11.200€4.100 – €7.1001 dag
Wenteltrap€8.350 – €12.700€5.300 – €10.700Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in s-Gravenpolder.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in s-Gravenpolder kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u zo 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-s-gravenpolder-4431

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in s-Gravenpolder voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.650 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 incl. montage.Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Borsele. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel thuis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. Een consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist verkent of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna krijgt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een traplift selecteren die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mailadres: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO s-Gravenpolder vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire systemen tonen en informeert welke uitvoering matcht met uw budget en situatie. Een groot deel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in s-Gravenpolder.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in s-Gravenpolder.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire merken operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele erkende traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Triwa, Minivator, Heymer. Grote installateurs van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in s-Gravenpolder al binnen 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als ThyssenKrupp & Strobbe beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Curve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in s-Gravenpolder is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in s-Gravenpolder communiceert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen wisselt dat tussen de 110 KG – 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie