Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kruiningen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Kruiningen kan u daarbij helpen! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl bieden wij handige gegevens m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Reimerswaal.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De totale kosten schommelen tussen €2250 en €10000, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Reimerswaal | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4416
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Kruiningen mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 of nog duurder.
 • Extra opties als een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Kruiningen. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.650 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.800€2.900 – €6.4001/2 dag
Twee bochten€5.600 – €10.600€4.100 – €7.0001 dag
Draaiende trap€7.650 – €13.700€5.250 – €9.7001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Kruiningen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Kruiningen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u tot wel 40% op de nieuwprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-kruiningen-4416

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Kruiningen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts bestaan er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een luxe stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Reimerswaal binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Reimerswaal. Burgers met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Reimerswaal (https://www.reimerswaal.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent onderzoekt of de traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna ontvangt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een traplift uitkiezen dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Oude Plein 1
 • 4416 AK, Reimerswaal
 • Website: www.reimerswaal.nl
 • E-mail: gemeente@reimerswaal.nl
 • Telefoonnummer: 140113

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Kruiningen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u geschikte mogelijkheden laten zien en informeert u over welk type lift past past bij uw wensen en budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Kruiningen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Kruiningen.

Goede merken
In uw omgeving zijn vijf erkende traplift bouwers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers verzekeren een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren 5 geschikte leveranciers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe. Grote verkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een geschikte huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de installatie van een traplift in Kruiningen binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Stannah + Extrema hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Siena.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Kruiningen is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Kruiningen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard schommelt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie