Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Krabbendijke

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Krabbendijke maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op deze website kunt u aan de slag met praktische details inzake trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u online en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Reimerswaal.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De totale kosten schommelen tussen €2100 tot wel €9100, inclusief installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Reimerswaal | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4413
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Krabbendijke mei 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en de gewenste opties. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Krabbendijke. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.700 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.250 – €8.100€2.600 – €6.000halve dag
Meerdere bochten€5.800 – €10.700€3.700 – €7.2001 dag
Draaiende trap€7.650 – €12.500€5.000 – €10.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Krabbendijke.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Krabbendijke is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-krabbendijke-4413

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Krabbendijke voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 inclusief installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een automatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Reimerswaal d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Reimerswaal. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Reimerswaal (https://www.reimerswaal.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna bieden ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een type laten monteren die matcht met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Oude Plein 1
 • 4416 AK, Reimerswaal
 • Website: www.reimerswaal.nl
 • E-mailadres: gemeente@reimerswaal.nl
 • Telefoonnummer: 140113

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Krabbendijke vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte stoelliften demonstreren en informeert welk type lift past aansluit op uw budget en situatie. De meeste aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Krabbendijke.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Krabbendijke.

Professionele merken
In uw regio zijn verschillende geschikte merken operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken focussen zich op een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit diverse populaire leveranciers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van een geschikte huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Krabbendijke binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Acorn & Strobbe hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Flow.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Krabbendijke is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Krabbendijke benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In de regel schommelt dat tussen de 115 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie