Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rilland

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Rilland maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u veilig en moeiteloos naar boven en naar beneden. Aan de hand van deze website vindt u praktische tips over trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, de unieke werking, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Reimerswaal.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder risico en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De totale kosten liggen tussen de €2200 oplopend tot 9800, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Reimerswaal | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4411
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Rilland juli 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200 of meer.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Rilland. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.700 – €2.1004 uur
Eén bocht€4.850 – €8.000€3.200 – €6.2004,5 uur
Twee bochten€6.250 – €11.900€4.050 – €7.6006,5 uur
Spiltrap€7.600 – €12.900€5.400 – €9.5001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Rilland.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rilland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de merken kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-rilland-4411

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Rilland voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Reimerswaal via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Reimerswaal. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Reimerswaal (https://www.reimerswaal.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend geven ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten monteren die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Oude Plein 1
 • 4416 AK, Reimerswaal
 • Website: www.reimerswaal.nl
 • E-mailadres: gemeente@reimerswaal.nl
 • Telefoonnummer: 140113

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Rilland zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en informeert u over welk systeem voldoet aan uw woning en budget. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Rilland.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Rilland.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele goede fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers beloven een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse betrouwbare traplift bouwers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Platinum, Triwa, Minivator, Heymer. Gerenommeerde verkopers van deze modellen zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Rilland in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals ThyssenKrupp + Extrema verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Rilland is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Rilland werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie