Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zoutelande

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Zoutelande verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met handige tips betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, technische details, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Daarnaast kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Veere.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1800 tot maar liefst €8600, inclusief montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVeere | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4374
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Zoutelande juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 of meer.
 • Een upgrade zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel treft u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Zoutelande. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.750 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.000 – €8.700€2.550 – €6.1005 uur
Twee bochten€6.300 – €11.900€4.200 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€7.900 – €12.000€4.700 – €9.700Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Zoutelande.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zoutelande is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 40% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat merken hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-zoutelande-4374

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Zoutelande voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 inclusief montage. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en aanvullende opties als een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veere d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Veere. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Veere (https://www.veere.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten plaatsen die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Traverse 1
 • 4357 ET, Veere
 • Website: www.veere.nl
 • E-mailadres: gemeente@veere.nl
 • Telefoonnummer: 0118555444

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Zoutelande bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u verschillende mogelijkheden tonen en informeert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht treft u leveranciers en merken die ook actief zijn in Zoutelande.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Zoutelande.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere bekende merken werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten beloven een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren 5 erkende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum, Minivator. Bekende installateurs van deze modellen zijn 123traplift, RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Zoutelande al binnen 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Triwa en Extrema beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Platinum Curve.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zoutelande is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Zoutelande werkt met een maximale draagkracht in KG. In de basis valt dit binnen een marge van 110 KG en 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie