Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aagtekerke

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Aagtekerke biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zonder moeite de trap op en af. Onderstaand kunt u aan de slag met uitgebreide tips met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, de unieke werking, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Veere.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Risicoloos en op een aangename manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2600 tot zo’n €8500, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVeere | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4363
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Aagtekerke mei 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.600.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Aagtekerke. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.750 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.800 – €9.300€3.100 – €6.0004,5 uur
2 bochten€6.550 – €11.700€4.200 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €12.600€5.300 – €10.4006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Aagtekerke.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Aagtekerke is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is dat een duurzame investering. Meer en meer merken hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-aagtekerke-4363

Wat is een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Aagtekerke voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens bestaan er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.700 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. montage.Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veere d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Veere. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Veere (https://www.veere.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een lift aanschaffen die matcht met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Traverse 1
 • 4357 ET, Veere
 • Website: www.veere.nl
 • E-mail: gemeente@veere.nl
 • Telefoonnummer: 0118555444

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Aagtekerke vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende opties demonstreren en informeert welk type lift past in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Aagtekerke.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Aagtekerke.

Goede merken
In uw regio zijn 5 erkende traplift bouwers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken beloven een snelle montage en een goede service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn enkele populaire traplift fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator, Triwa. Grote (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, Vegro, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een fijne huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Aagtekerke binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Acorn en RecentLift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Aagtekerke is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Aagtekerke benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal wisselt dat tussen de 110 KG & 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie