Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Domburg

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Domburg vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en comfortabel blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht bekijkt u handige beschrijvingen omtrent trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Veere.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1750 tot maar liefst €9500, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteVeere | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4357
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Domburg april 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.100 inclusief installatie.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Domburg. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.800 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.850 – €8.000€2.500 – €6.5001/2 dag
2 bochten€5.950 – €11.800€4.250 – €7.4006 uur
Wenteltrap€8.300 – €13.700€4.850 – €10.0001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Domburg.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Domburg is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-domburg-4357

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Domburg voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief montage. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veere met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Veere. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een afspraak en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Veere (https://www.veere.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten plaatsen dat past bij uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Meer weten of meteen een WMO-melding doen? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Traverse 1
 • 4357 ET, Veere
 • Website: www.veere.nl
 • E-mailadres: gemeente@veere.nl
 • Telefoonnummer: 0118555444

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Domburg lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende modellen demonstreren en adviseert welk model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Domburg.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Domburg.

Erkende merken
In uw regio zijn enkele goede ontwikkelaars operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn een aantal erkende traplift bouwers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Erkende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn TipTop, Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Domburg in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Platinum & Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Domburg is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Domburg benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans ligt dat tussen de 115 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie