Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gapinge

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Gapinge verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op deze website leest u bruikbare informatie ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Veere.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2400 en €9500, inclusief installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Veere | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4352
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Gapinge mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.200 incl. montage.
 • Extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel verstrekken wij de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Gapinge. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.800 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€4.500 – €9.700€3.400 – €6.7004,5 uur
Meerdere bochten€6.000 – €11.300€4.250 – €7.9001 dag
Spiltrap€7.750 – €13.300€4.500 – €10.200Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Gapinge.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gapinge is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 35% – 60% op de nieuwprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. De meeste aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-gapinge-4352

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Gapinge voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Voorts zijn er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.200 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veere d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Veere. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Veere (https://www.veere.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een model uitzoeken die matcht met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Traverse 1
 • 4357 ET, Veere
 • Website: www.veere.nl
 • E-mailadres: gemeente@veere.nl
 • Telefoonnummer: 0118555444

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Gapinge bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende uitvoeringen demonstreren en adviseert u over welk systeem voldoet aan uw trap, situatie en budget. De meeste winkels bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst vergelijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Gapinge.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Gapinge.

Geschikte merken
In uw regio zijn een aantal bekende leveranciers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere betrouwbare traplift bouwers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Minivator, Triwa, Platinum, Extrema. Bekende adviseurs van merken als deze zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Gapinge al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Minivator of Heymer hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Gapinge is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Gapinge hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken ligt dat tussen de 100 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie