Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Burgh-Haamstede

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Burgh-Haamstede verschaft u die mogelijkheid! Veel mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op deze pagina kunt u aan de slag met belangrijke gegevens m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de geschatte kosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De kosten variëren tussen €1650 tot zo’n €8300, incl. montage.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Schouwen-Duiveland | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4328
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Burgh-Haamstede april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs komt tot stand middels twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €6.900 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Burgh-Haamstede. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.800 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€4.650 – €8.200€2.600 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€5.500 – €11.800€3.600 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€8.200 – €14.300€5.350 – €9.7006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Burgh-Haamstede.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Burgh-Haamstede is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat showrooms hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-burgh-haamstede-4328

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Burgh-Haamstede voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 incl. montage.Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Burgers met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een lift kiezen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mailadres: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Burgh-Haamstede subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u passende stoelliften laten zien en adviseert u over welk type lift past aansluit op uw wensen en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de volgende tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Burgh-Haamstede.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Burgh-Haamstede.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende populaire traplift fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten waarborgen een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit meerdere populaire leveranciers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Betrouwbare adviseurs van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Burgh-Haamstede binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator & TipTop beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Burgh-Haamstede is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Burgh-Haamstede benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans valt dit binnen een marge van 115 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie