Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Renesse

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Renesse maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u op een veilige manier en comfortabel de trap op en af. Op deze site kunt u aan de slag met uitgebreide specificaties ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Ook kan men gelijk en zonder moeite een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1850 tot maar liefst €8100, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Schouwen-Duiveland | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Renesse juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De prijs komt tot stand middels twee zaken: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.000 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Renesse. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.650 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.300 – €8.500€2.600 – €6.200halve dag
2 bochten€5.850 – €10.600€3.700 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €14.500€5.450 – €9.8006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Renesse.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Renesse is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u tot wel 45% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Het gros van de showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-renesse-4325

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Renesse voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Voorts zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 inclusief montage. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit speciale model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur verkent of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een traplift kiezen die matcht met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mail: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Renesse bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de omgeving. Een erkende adviseur kan u verschillende systemen introduceren en geeft aan welk model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan merken en winkels die ook liften installeren in Renesse.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Renesse.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn meerdere populaire producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers waarborgen een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden verschillende geschikte producenten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa, Extrema. Erkende verkopers van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de montage van een traplift in Renesse binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Handicare + Strobbe bieden een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Platinum Curve.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Renesse is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Renesse verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Doorgaans schommelt dat tussen de 105 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie