Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwerkerk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Nieuwerkerk kan u daarbij helpen! Flink wat senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site bieden wij bruikbare specificaties t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, de unieke werking, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1650 tot zo’n €9800, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSchouwen-Duiveland | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4318
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Nieuwerkerk mei 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.250 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel vindt u de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Nieuwerkerk. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.700€1.800 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.250 – €9.900€2.750 – €5.9005 uur
Meerdere bochten€5.700 – €11.500€4.100 – €7.700Hele dag
Spiltrap€8.050 – €13.800€5.000 – €9.6005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwerkerk.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuwerkerk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u eenvoudig 55% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nieuwerkerk-4318

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Nieuwerkerk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 inclusief plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert beslist of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kiezen die in lijn is met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mail: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Nieuwerkerk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal systemen laten zien en geeft aan welk merk/model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In het schema hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Nieuwerkerk.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Nieuwerkerk.

Erkende merken
In Nederland zijn een aantal populaire traplift fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte installatietijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn diverse betrouwbare fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Extrema, Platinum, Heymer, Triwa. Gerenommeerde montagepartners van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Nieuwerkerk binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Otolift & Smienk verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nieuwerkerk is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nieuwerkerk communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans valt dit binnen een marge van 110 KG & 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie