Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zonnemaire

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Zonnemaire maakt het mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker treft u waardevolle tips inzake trapliften. U leest hier alles over soorten liften, de werking, de onkosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een beschermde en aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De kosten liggen tussen de €1500 tot maar liefst €9600, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSchouwen-Duiveland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Zonnemaire juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Vaak worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.350 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Zonnemaire. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.800 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.650 – €8.800€3.500 – €5.700Dagdeel
2 bochten€5.850 – €10.200€4.200 – €7.2006,5 uur
Spiltrap€8.550 – €12.800€5.050 – €10.1001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zonnemaire.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zonnemaire is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-zonnemaire-4316

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Zonnemaire voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 incl. montage.Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een systeem uitkiezen die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct hulp aanvragen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mail: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Zonnemaire vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden laten zien en adviseert welk systeem aansluit op uw woning en budget. Veel dealers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Zonnemaire.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Zonnemaire.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf betrouwbare traplift bouwers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse erkende fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Heymer, Extrema, Strobbe. Gerenommeerde installateurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Zonnemaire binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Stannah & 123 traplift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zonnemaire is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zonnemaire verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen wisselt dat tussen de 125 KG – 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie