Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ouwerkerk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Ouwerkerk biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kan men zonder zorgen en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl leest u uitgebreide adviezen wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1700 en €8200, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Schouwen-Duiveland | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4305
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Ouwerkerk mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs hangt af van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 incl. montage.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Ouwerkerk. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.550 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.950 – €9.100€3.100 – €5.100Dagdeel
2 bochten€6.400 – €11.300€3.750 – €8.0005,5 uur
Wenteltrap€8.300 – €13.100€5.500 – €10.8006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ouwerkerk.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ouwerkerk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u al snel 40% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-ouwerkerk-4305

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Ouwerkerk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een lift selecteren die rijmt met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mailadres: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Ouwerkerk onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u geschikte modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering matcht met de situatie en het budget. Het gros van de dealers verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Ouwerkerk.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Ouwerkerk.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf bekende fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers bieden een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan enkele betrouwbare fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum. Populaire wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Ouwerkerk al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Triwa of Strobbe verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ouwerkerk is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ouwerkerk hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de basis schommelt dat tussen de 130 KG en 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie