Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Uitwijk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Uitwijk biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op deze website treft u nuttige specificaties ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Altena.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een beschermde en prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2400 & €8300, incl. plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAltena | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4288
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Uitwijk mei 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.650 of meer.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Uitwijk. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.550 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.100 – €8.400€2.650 – €6.900Dagdeel
Meerdere bochten€6.250 – €11.600€3.900 – €7.3006,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €12.100€5.100 – €10.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Uitwijk.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Uitwijk is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-uitwijk-4288

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Uitwijk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.400 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 inclusief montage. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs hangt af van de grootte van de trap en overige opties zoals eenvoetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Altena. Burgers met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een traplift aanschaffen die rijmt met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Uitwijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u verschillende systemen demonstreren en informeert u over welk model voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder treft u aanbieders en merken die ook liften monteren in Uitwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Uitwijk.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn vijf betrouwbare producenten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten staan in voor een snelle levering en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan verschillende grote traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa. Erkende verkopers van deze merken zijn o.a. RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Uitwijk al binnen 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Triwa + 123 traplift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 10.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Uitwijk is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Uitwijk communiceert een maximale draagkracht in KG. In de regel valt dit binnen een marge van 130 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie