Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waardhuizen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Waardhuizen maakt het mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site kunt u aan de slag met waardevolle tips met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, technische details, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Daarnaast kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Altena.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2050 en €9000, inclusief montage.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Altena | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4287
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Waardhuizen mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en de gewenste opties. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Waardhuizen. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.750 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.700 – €9.300€3.500 – €6.000Dagdeel
Twee bochten€6.300 – €11.800€4.350 – €7.8001 dag
Draaiende trap€7.950 – €12.500€5.350 – €10.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Waardhuizen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Waardhuizen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkooppunten bieden een assortiment met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-waardhuizen-4287

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Waardhuizen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Altena. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een stoellift laten monteren die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Waardhuizen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de buurt. Een ervaren adviseur kan u de populaire liften demonstreren en vertelt welk type lift past voldoet aan uw wensen en budget. Een groot deel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Waardhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Waardhuizen.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn verschillende professionele merken met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers hanteren een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere populaire producenten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema. Erkende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de montage van een traplift in Waardhuizen binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Platinum + RecentLift verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Waardhuizen is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Waardhuizen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak valt dit binnen een marge van 100 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie